Seminář v Havlíčkově Brodě

2.2.2009

Dne 22.1.2009 proběhl v Havlíčkově Brodě seminář pořádaný PSA k problematice akreditací a provozování školicího střediska. Semináře se účastnili pracovníci odboru 150 MDČR, kteří odpovídají za tuto problematiku.

V přiložených souborech najdete odpovědi na otázky položené ministerstvu jednak ze strany PSA jednak ze strany AA ČR. PSA organizovalo semninář a svoje dotazy předalo s velkým předstihem. Omezili jsme se na jeden emailový dotaz našeho člena, který ale z nepochopitelných důvodů nebyl zodpovězen a tři další dotazy.

1. dotaz směřoval ke kontrolám práce školicích středisek v případě, kdy je učebna v jiném kraji nežli je kraj příslušný k vydání akreditace

2. dotaz měl vyprovokovat diskuzi ohledně evidence školení. Vzhledem k tomu, jak je nastavený systém, považuje AAČR za absurdní, aby si občan schovával 5 let potvrzení o školení. Nás, školicí střediska to sice nemusí na první pohled trápit, ale i komukoli z nás se může stát, že před výměnou průkazu přijdeme o doklady... Účelem dotazu nebylo, aby ministerstvo hlídalo občanovi jeho papír, nýbrž, aby byl upraven systém podobně jako dříve. Všechna školení se evidovala a mimo jiné to omezovalo možnost podvodů. Jak je vidět i na tónu odpovědi tak na MD to odpovědné pracovníky netrápí!

3. pokud jde o tento problém, na osobním jednání na MD bylo ing.Fučíkem přislíbeno, že informovanost o nových otázkách bude vylepšena.

Soubory s otázkami k semináři:

admin/files/PSA-Otazky-k-provozu-akreditovanych-stredisek.doc

admin/files/PSA-otazky-dodatek.doc

admin/files/Otazky-Asociace-autoskol.doc

Autor: Redakce   |   Sekce: Školicí střediska řidičů   |   Tisk   |   Poslat článek známému

Zobrazit vše Zobrazit vybrané Vložit příspěvek