Metodická pomůcka pro kalkulaci nákladů za výcvik skupiny B

27.12.2007

Vzhledem ke sdělení od Úřadu na ochranu hospodářské soutěže jsme byli nuceni tuto metodicku pomůcku z webu stáhnout.

Úřad nám vytýká, že v článku "Metodická pomůcka pro kalkulaci nákladů za výcvik skupiny B" zveřejňujeme kalkulaci nákladů autoškoly, která je způsobilá narušit hospodářskou soutěž. Tedy je zde pravděpodobný střet této "Metodické pomůcky se zákonem.

Je nám líto, že nemůžeme pomoci v kalkulaci nákladů zejména začínajícím podnikatelům, kteří ještě nevědí co je čeká a mnohdy se při stanovení cen pouze řídí svým okolím. Pokud bude někdo z řad členů Asociace autoškol ČR do budoucna potřebovat konzultaci v ekonomické oblasti, bude se i nadále moci obrátit na výkonnou radu.

Je jen škoda, že pozornost úřadů se nezaměřuje spíše na autoškoly, které nabízejí svůj výcvik za tak nízké ceny, které těžko mohou obsáhnout při dodržení minimální hodinové dotace výuky a výcviku byť jen samotných nákladů.

Plný text dopisu si můžete stáhnout zde: DOPIS ÚOHS

Autor: Redakce   |   Sekce: Informace a služby pro AŠ   |   Tisk   |   Poslat článek známému

Zobrazit vše Zobrazit vybrané Vložit příspěvek