Zkoušky bez odježděných výcvikových hodin

Vložit nový příspěvek

Zkoušky bez odježděných výcvikových hodin

19.8.2015 15:30 vložil Lene (Lene)  IP: ip-89-103-226-164.net.upcbroadband.cz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda zákon, nebo pravidla pro autoškoly umožnují, aby mne instruktor nahlásil ke zkouškám, i přes to, že v den zkoušek nebudu mít odježděný zákonem stanovený počet hodin. Dělám ŘP sk D,jsem v druhé polovině kursu a postupy autoškoly nasvědčují tomu, že půjdu na závěrečnou zkouškovou jízdu s komisařem, přesto že se na to necítím a nebudu mít v den zkoušek odježděné stanovené hodiny které jsou i písemně dané. Může takto autoškola postupovat ?? V jakém paragrafu najdu informace, že do data zkoušek je autoškola povinná se mnou odjezdit stanovený počet hodin. Dělám D z B. Jak případně postupovat třeba 3 dny před zkouškami, když budu mít odježděných pouze 20 hodin ? Ještě mne napadá, jeden dotaz, může autoškola započítávat do mých výcvikových hodin to, když při jízdách řídí někdo jiný a já pouze sedím za ním a koukám ? Předem Vám děkuji za informace. Lenka

Vložit nový příspěvek    Citovat

Re: Zkoušky bez odježděných výcvikových hodin

20.8.2015 09:08 vložil Ondřej Horázný (ondrej.horazny)  IP: 137.152.230.94.awnet.cz

Lene napsal

Citace ze zákona č. 247/2000 Sb.:

§ 30

(1) Výuku a výcvik žadatele o řidičské oprávnění ukončí provozovatel autoškoly za předpokladu, že žadatel o řidičské oprávnění absolvoval minimální počet hodin výuky a výcviku stanovený učební osnovou pro příslušnou skupinu vozidel, popřípadě vyšší počet hodin dohodnutých mezi žadatelem o řidičské oprávnění a provozovatelem autoškoly.

Takže na řádném absolvování všech 30 jízdních hodin po 45 minutách trvejte. Navíc absolvování všech hodin musí být potvrzeno v průkazce a ve vozáku učitele Vaším podpisem. Rozhodně na tom trvejte a nenechte se k ničemu přesvědčit. Jakmile byste šla na zkoušku a propadla, nechají Vám další hodiny dokoupit. Máte-li to přes Úřad práce je navíc problém přestoupit jinam do jiné autoškoly.

Vložit nový příspěvek    Citovat

Vložit nový příspěvek