Akurace rozhodnutí komisaře?

Akurace rozhodnutí komisaře?

25.11.2013 16:35 vložil derian (derian)  IP: 188-175-58-166.client.rionet.cz

Dobrý den,

dnes jsem do třetice slyšel "neuspěl" po praktické jízdě. Komisař uvedl důvody, nad kterými zůstává rozum stát.

Objektivně, milión řidičů by danou dopravní situaci řešilo stejně, jen milión první řidič, náš pan komisař, by dával znamení o změně směru jízdy (podle zákona(?)).

Chci se dovolat spravedlnosti, ale nevím kde. Na dotaz, na koho se mám při reklamaci rozhodnutí obrátit, kdo je nadřízeným, mi komisař sdělil, že na ministerstvo dopravy. Jiným za rozhodnutí neodpovídá, respektive neexistuje opravný prostředek či odvolání proti rozhodnutí komisaře.

Přiznám se, podal sem stížnost u vedoucí oddělení, pod které pan komisař spadá, ale to mi čas ani peníze neušetří. Kde si stěžovat, aby to mělo efekt?

Zkoušený neobdrží písemné vyrozumění a proti takovému odvolání zřejmě neexistuje.

Poraďte prosím řešení. Mám (mohu) si při příští zkoušce s sebou vzít doprovod, policistu kamaráda? Vzít si mobilní telefon, jízdu a výroky komisaře nahrát (není to protiprávní)?

Vložit nový příspěvek    Citovat

Re: Akurace rozhodnutí komisaře?

26.11.2013 06:57 vložil MIROSLAV NEUMANN (Mablees)  IP: 46.13.100.67

derian napsal

Dobrý den,

Co Vám po Vaší závěrečné jízdě řekl Váš instruktor , který s Vám jízdu absolvoval ?
U zkoušky žádný svůj doprovod mít nemůžete !

Instruktor souhlasil

26.11.2013 19:31 vložil Mgr. Petr Derian (derian)  IP: 188-175-58-166.client.rionet.cz

Instruktor souhlasil s komisařem.

Přikládám odkaz na ilustrační obrázek:

Neměnil jsem směr jízdy. Přehled o situaci před a za vozidlem jsem si hlídal.
Komisař tvrdí, že jsem nekontroloval zrcátka a nedal znamení o změně směru jízdy při objíždění překážky.

Vložit nový příspěvek    Citovat

Kamery a záznam praktické zkoušky

2.12.2013 12:10 vložil Mgr. Petr Derian (derian)  IP: 188-175-58-166.client.rionet.cz

Dobrý den,

dnes jsem obdržel fundovanou odpověď jak nesouhlasit s výrokem komisaře. Žel, bez záznamu jízdy je to jen slovo mé, proti komisaře slovu.

Jak postupovat při špatném rozhodnutí komisaře je popsáno níže:

Dobrý den pane Bezděkovský,

dostal jsem na Vás kontakt od vedoucí oddělení dopravy a silničního hospodářství magistrátu města Frýdek-Místek.

Obracím se na Vás s dotazem na možnost vyjádření nesouhlasu s rozhodnutím komisaře.

Mám možnost nesouhlasit? Pokud ano, jak tento nesouhlas nejlépe vyjádřit?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobrý den,

pokud se jedná o nesouhlas, tedy námitky do výroku zkušebního komisaře ve vztahu k hodnocení a výsledku zkoušky, pak je příslušným orgánem Ministerstvo dopravy. Pokud jde o námitky ve vztahu k jednání a vystupování zkušebního komisaře, pak je příslušným úřadem pro vyřízení námitky potažmo stížnosti, příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností.

Jedná-li se o první variantu, můžete svou námitku adresovat na moje jméno na níže uvedenou adresu. Vzhledem k tomu, že se Vámi předložené podklady budou prošetřovat a bude se k němu vyjadřovat i zkušební komisař, zpravidla dochází k důkazní nouzi, neboť k posouzení je k dispozici tvrzení namítajícího proti tvrzení zkušebního komisaře. Následně žádáme o vyjádření přítomného učitele výuky a výcviku, případně dalších osob přítomných zkoušce (např. další žadatel ve vozidle). Pokud existují osoby, které by mohly potvrdit Vaše tvrzení a byly zkoušce přítomny, žádáme o sdělení jejich korespondenční adresy pro případnou žádost o podání vysvětlení a následně výpověď svědka.

Vložit nový příspěvek