Otázky v Etestech MDČR

24.4.2009

MDČR obeslalo obecní úřady s informací o nových otázkách, aniž by byla tato informace poskytnuta vhodným způsobem veřejnosti. V příloze se můžete dočíst více. AAČR tento dopis získala od pracovníka OÚ,kterému, na rozdíl od autora dopisu není lhostejné, jak se budou naši žáci připravovat na závěrečné zkoušky.

Není to poprvé, kdy MD mění otázky bez jakéhokoli upozornění. Následovat bude naše ostrá reakce s požadavky na stanovení jasné úpravy jak pro zkoušející, tak pro zkoušené. Své zájmy zde mají i autoři učebních pomůcek. Tento postup pošlapává všechny sliby, které v roce 2006 MD dalo, aby umlčelo autoškoly a veřejnost při zavádění testů na PC, které nemělo zcela 100% oporu v zákoně.

admin/files/Otazky-testy-2009-04-15.doc

Pikantní na věci je to, že v.r. podepsaný ing.Pokorný o ničem netušil..... Na základě telefonátu s ním bylo předběžně přislíbeno, že testy budou zatám vráceny do předchozí podoby. Následně proběhne jednání o tom, jak dál.