Zkouška na motocyklu ve Velké Británii

29.8.2010 00:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toto není science fiction!

2.9.2010 21:50 vložil Jindra  IP: 189.29.broadband11.iol.cz (neregistrován)

Myslim si, ze jestli uz je vycvik takovy jako ukazuje video z Anglie, nebo standartni nas jaky tady zatim funguje neni tak rozhodujici a zbytecne reci o tom jak to uci MATY nebo jak se jmenuje. Je to jen v mentalite a slusnosti zaku a i kdyby byl vycvik jakykoli tak az ten dotycny opusti po zkousce autoskolu, tak stejne si bude delat co bude chtit a bude jezdit pred holkou nebo partickou kamaradu bezohledne jako vetsina kluku ve veku 21 let i starsich. A zvedani motorky ze zeme a brzdeni prudce na sterku je usmevne, tak asi jako to video s anglie kde jezdi 30 leta pani na skutrovi u zkousky. Mozna by stalo videt to video jak jezdi na nejake standartni motorce 600-800cm a prumerne vaze 200-250kg to uz by si ji asi nevodila jak kolo a davala na hlavni stojan.

Reaguj

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toto není science fiction!

8.9.2010 20:12 vložil MATY  IP: 218.183.broadband13.iol.cz

Souhlasím s tím, že na našich silnicích je značná skupina řidičů motocyklů kteří do autoškoly chodit "nepotřebovali" nebo do ní vůbec nechodili, zdokonalovat se nechtějí a získání řo je pro ně jen nutné zlo k tomu aby mohli frajeřit, přitom ale pořádně jezdit neumí. Pokud se výrazně nezpřísní zkoušky tak s tím ovšem ani do budoucna nic neuděláme. To, že vzdělání před blbostí nechrání je další známá věc, takže pokud jezdí někdo na motorce jako magor, tak to žádná autoškola stejně neovlivní...

Naštěstí je tu stále dost lidí kteří jdou do autoškoly proto, aby se něco naučili. A jsme opět u jádra problému. Jaké jsou tedy podle Vás ty naše standardy? Liberec? Kolín? Žďár nad sázavou?

Když to hodně zjednoduším tak jste vlasně napsal, že je jedno jestli se v autoškole žák něco naučí nebo ne. To myslíte vážně? Zkušení řidiči často zapomínají na své začátky a s "talentem od boha" se rodí málokdo. Zajímalo by mě kolik procent nezkušených motocyklistů podle Vás dříve nebo později padne kvůli opožděné reakci na zablokované přední kolo? Podle mě celkem hodně - proto to učím!

A ta 30 letá paní která začíná od nuly třeba v kvalitní autoškole která jí má připravit na náročnou zkoušku včas zjistí, že šestkový sport který se jí hrozně líbí a "zkušení jezdci" jí ještě poradí "jasně to zvládneš", nebude na začátek zrovna ta nejlepší volba. Proč nezačít na skůtru? Nevím zda-li se této problematice věnujete i reálně nebo jen na fóru. Já mluvím z praxe.

Video zatím nemám, ale pokud by stačila fotka tak v mé galerii můžete nalézt "křehkou" mladou dámu která (nejen) díky kvalitnímu výcviku zvládá s naprostým přehledem BMW GS1150, tak že by strčila "do kapsy" i kdejakého hustokrutosřelce :-D

Reaguj